Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Οι 5 καλύτερες ταινίες του αξέχαστου Στάθη Ψάλτη!!!

Σε προηγούμενο αφιέρωμα μας στον Ελληνικό κινηματογράφο των περιβόητων 80s είχαμε αναφέρει ότι ο βασιλιάς της εν λόγω κινηματογραφικής δεκαετίας ήταν ο ανεπανάληπτος Σωτήρης Μουστάκας. Επειδή όμως κάθε βασίλειο έχει και και το πρίγκιπα του, στην εν λόγω περίπτωση, δεν θα μπορούσε να ήταν κανένας άλλος εκτός από τον μεγάλο Στάθη Ψάλτη!








Ο γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου του 1951 Έλληνας ηθοποιός με τις αστείρευτες ατάκες του κατάφερε στη δεκαετία του 80 να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα για τις εταιρίες παραγωγής ταινιών, αφού στα βιντεοκλάμπ της τότε εποχής ουρές ολόκληρες περίμεναν να ενοικιάσουν μια ταινία του.

Το 365days-2blog σας παρουσιάζει τις 5 καλύτερες ταινίες του, σύμφωνα πάντα με τα δικά μας κριτήρια:

5. "Και ο πρώτος ματάκιας"


Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης 
Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος 
Είδος Ταινίας: Κωμωδία 
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Ψάλτης,Κώστας Στεφανάκης, Γιώργος Οικονόμου, Αθηνά Μερτύρη.


Ο Σίμος, ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας δουλεύει σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έβαλαν στόχο να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Οι πέντε οι διαρρήκτες εγκαθιστόνται στο ξενοδοχείο και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για την διάρρηξη του. Η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά στα οικονομικά του ξενοδοχείου και παριστάνει την ρεσεψιονίστ για να ανακαλύψει τι συμβαίνει.  



4.  "Ο Καβαλάρης των FM stereo"

ΚαβαλάρηςτωνFM (εξώφυλλο).jpgΣκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης 
Σενάριο: Γιώργος Μυλωνάς 
Είδος Ταινίας: Κωμωδία 
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής, Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Καίτη Φίνου.






Ένας νέος και άνεργος, ξαφνικά αποκτά μια πάρα πολλά χρήματα, όταν διαπιστώνει πως είναι ο νόθος γιος ενός  επιχειρηματία, την οποία όμως εποφθαλμιούν οι συγγενείς του νεκρού πατέρας του.

3.  "Τροχονόμος Βαρβάρα"

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης
Σενάριο:
 Γιάννης Σκλάβος 

Είδος Ταινίας: Κωμωδία 
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Ψάλτης, Φιλιώ Κουλαξή, Γιάννης Γκιωνάκης, Φάνης Κάσσιος, Τζένη Ζαχαροπούλου, Τέτα Κωνσταντά. 




Ο Αχιλλέας δυσκολεύετε να βρει δουλειά για το λόγω ότι μένει σε Εργατικές πολυκατοικίες. Έτσι σκέφτεται να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Από εκείνη τι μέρα αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς αγάπησε την Κάτια ένα πλούσιο κορίτσι που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Παρά τις περιπέτειες που περνά στη σχολή γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του εκπαιδευτή της σχολής  και τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα για τον Αχιλλέα.


2. Έλα να γυμνωθούμε (αγαπηθούμε) ντάρλινγκ.


Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης 
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης 
Είδος Ταινίας:Κωμωδία 
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Ψάλτης,Τώνης Γιακωβάκης, Σπύρος Καλογήρου, Έφη Πίκουλα, Ρένα Παγκράτη, Παύλος Ευαγγελόπουλος,Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου.




Ο Στάθης, του οποίου ο πατέρας του έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού και δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει καμάκι στις προκλητικές τουρίστριες. Όμως η Ρένα είναι εμπόδιο για τις ερωτικές εξορμήσεις, του Στάθη, διότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Παράλληλα, η αδερφή του Στάθη, η Καίτη, ερωτεύεται ένα Αθηναίο ο οποίος μένει στο νησί για χάρη της. 

1. "Βασικά... καλησπέρα σας"


Αποτέλεσμα εικόνας για "Βασικά... καλησπέρα σας"Η απόλυτη ταινία γέλιου με πρωταγωνιστή το Στάθη Ψάλτη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το "Βασικά... Καλησπέρα σας" . Η ατάκα "Κούλα μ'ακούς... πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος" είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στο Ελληνικό κινηματογράφο και κάθε φορά που ηχεί στα αυτιά μας σκορπάει άφθονο γέλιο αν και η ταινία γυρίστηκε 1982! Με την ανεπανάληπτη Ρένα Παγκράτη να σολάρει και τους γόηδες των 80s Σταμάτη Γαρδέλη και Πάνο Μιχαλόπουλο να τους πλαισιώνουν, η ταινία είναι must για τους λάτρεις του είδους. Αν και αμφιβάλλω αν υπάρχει Έλληνας που δεν έχει δει την ταινία, όσοι δεν το κάνατε τρέξτε να την δείτε!






Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες του Στάθη Ψάλτη σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια. Βέβαια το να αφήσεις έξω από το TOP 5 ταινίες όπως το "Μάντεψε τι κάνω τα βράδια" , "Καμικάζι αγάπη μου" , "Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν" και "Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω" δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα αλλά αυτό το αφήνουμε στη δική σας επιλογή. Το σίγουρο είναι ότι όλες προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου